Gapahuken ved Kroktjern

Et fint sted å raste i Romeriksåsene. Gapahuken er satt opp av en lokal hundekjørerklubb.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Okt 2020

Den nedre ruinen i den midtre gruppen

Av Odd Tore Saugerud

Den nedre ruinen på bilde nr. 35453 er etter en ganske stor hytte som ligger med brukbar utsikt over vannet. Den har grovmurte, tykke vegger av ganske små steiner. Der er det også spor etter sporadisk bruk for ikke altfor lenge siden.

05 Okt 2020

To ruiner i den midtre gruppen

Av Odd Tore Saugerud

Litt lenger mot nord er det merket av to ruiner på orienteringskartet. Den øverste av disse er omtrent midt i bildet, og Atie står ved den nedre. Den øverste kan se ut som restene etter en liten og sannsynligvis lav hytte. Den nedre er vist i mer detalj på bilde nr. 35454.

05 Okt 2020

Den nordligste ruinen

Av Odd Tore Saugerud

I den nordligste og siste gruppen er bare én ruin synlig. Den er delvis bygd inn i bakken, og taket av bølgeblikk lå rast sammen inne i den. Den kunne også ha hatt utsikt mot vannet før skogen vokste opp. Det var ingen spor etter ferdsel ned til denne. Disse hyttene ser for forseggjorte ut til å være for uteliggere, som hadde hytter langs elven ned mot Sognsvann. Det er vel også lite sannsynlig at Milorg ville lagt en liten hyttegrend her, selv om utførelsen kan ligne på andre steinhytter som jeg har sett. Hyttene er fortsatt en gåte.