Utsikt mot Storflåtan fra Bleiksjøflaka

En vakker dag med fine høstfarger, i noe av det fineste terrenget Marka har å by på. Vi bushet en runde innom kjentmannsposten på den østre delen av Bleiksjøflaka og til en gammel geocache på den vestre delen, der bildet er tatt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Okt 2020

Høsten samler seg ved Hammarfossen

Av Odd Tore Saugerud

Sterk vind har ført til mye løvfall allerede. Ovenfor Hammarfossen samler det seg foran to store beverfelte trestammer som ligger på tvers foran brofundamentene. Denne dagen var det ingen fossekall å se i den øvre delen av elva.

01 Okt 2020

Gjess og dykalber på Bogstadvannet

Av Odd Tore Saugerud

På Bogstadvannet var det stedvis et yrende fugleliv i dag. Foran dykalbene var en stor flokk gjess forsamlet. Flokken dro senere i lav høyde mot syd over tretoppene i sydenden av vannet. På dykalbene kan det på bildet i fullt antall piksler sees at de to skarvene på bilde nr. 35432 fortsatt sitter der, og at de har fått selskap av en skarv til.

01 Okt 2020

Ung og voksen storskarv på Bogstadvannet

Av Odd Tore Saugerud |

Som et siste minne etter tømmerfløtingen over Bogstadvannet står det fortsatt en rad lensefester, kjent som dykalber, vest i vannet. Dette er tydeligvis en foretrukket hvile- og tenkeplass for storskarv. Til venstre en ungfugl, til høyre en voksen.