Kongsdelene kirke

Et brukbart startsted for en rundtur over Verpenåsen er Kongsdelene kirke. Her er det parkeringsplass, som kan være anvendbar når det ikke er aktivitet i kirken. Kirken er en langkirke i tre i empirestil med plass til 150 personer, bygget i 1905, arkitekt Halfdan Berle, interiørdekorasjoner av Gerhard Munthe.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Sep 2020

Vakkert langs trillestien

Av Nina Didriksen

Høstfargene melder seg, og det synes i Marka, som her på trillestien øst for Gjerdingen.

07 Sep 2020

Nedlagt innfallsport?

Av Nina Didriksen

Fra Finstad i Ski krysset vi Søndre Tverrvei på en gangbro, men hva ser vi i skogen? Er det et gammelt innfallsportskilt av Skiforeningens type? Skiltet var taust, så vi har ikke fasiten. Turens mål var kjentmannsposten ved Salsteinen.

06 Sep 2020

Lommedalsbanen med damplok

Av Odd Tore Saugerud

Lommedalsbanen er en museumsbane med 600 millimeter sporvidde og rullende materiell fra gruver og andre industrianlegg i Norge. Men den opprinnelige Lommedalsbanen var prosjektet til det som nå ser ut til å bli realisert som Ringeriksbanen. Allerede da jeg gikk på gymnaset for 60 år siden, var det et prosjekt som enda en gang var stoff i Ringerikes Blad og et ganske hett tema blant oss utidige optimister. På den tiden skulle jernbanetraseen gå gjennom Lommedalen, og planene hadde allerede gjennomgått flere korte tornerosesøvner. Ringeriksbanen rekker nok en full tornerosesøvn på 100 år før den står ferdig.