Fin utsikt over Jevnaker

Den kalles Rundhaugen og Rundkollen lokalt, men det offisielle navnet er Åsrudknatten. Her på 513 moh. er det fin utsikt, faktisk Jevnakers fineste, skal vi tro lokalavisen da det var en turpost her for få år siden. Går du noen meter bort og ned fra dette merket, blir det mer panoramautsikt. Fotografen gikk nedenfra med start ved Toso skole, det ga noen utfordringer da stien forsvinner i et hogstfelt og blant vindfall. Knatten kan også nås ovenfra via en driftsvei ved Lamannshaugen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Mai 2020

Jevnaker panorama

Av Nina Didriksen

Fra Åsrudknatten/Rundhaugen på 513 moh. er det fin utsikt over Randsfjorden, Jevnaker og regnbygene som ikke var meldt da fotografen dro ut på formiddagen.

03 Mai 2020

Anleggsarbeid i skogen

Av Nina Didriksen

I lia bak Jevnaker bygges ny motorvei. I bakgrunnen skimtes en av de høyere toppene i denne delen av Marka.

02 Mai 2020

Utsikt fra toppen av Bergerbakka rett sydover

Av Morten Synstelien

Bergerbakka blir uttalt "Berjebakka". Vi ser Sørum rett frem. Etter hvert kom det flere skyer, og også litt regn. I området her er det en rekke skiløyper om vinteren. Trillesti som kan sykles for de som er litt øvet. Meget flott kulturlandskap, i krysset i bunnen av bakken går veien til Mo gård til venstre og mot Helglandsmoen til høyre. Finnemarka i bakgrunnen.