Utsikt mot islagt Burudvann

Det er kjempefin utsikt mot Burudvann (som fortsatt er islagt) og Lommedalen fra gapahuken nordøst for vannet, og til tross for det sure været var det mange som tok turen inn hit 2. påskedag 2020. I bakgrunnen til høyre ser vi Krydsbybakken, og vi kan også skimte litt av Kirkerudbakken midt i bildet.

Utsikt mot islagt Burudvann

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Apr 2020

I le i gapahuken

Av Erik Unneberg

Gapahuken nordøst for Burudvann ligger høyt opp i åsen, med god utsikt mot vannet. Også i dag var det mange mennesker på tur i dette området, den sterke, sure vinden til tross. Det var godt å ha en pause i gapahuken.

13 Apr 2020

Bart ved Prestmoen

Av Nina Didriksen

Det er ett år siden skiløypa Prestmoen-Klinkenberg i Jevnaker ble preparert, ifølge føremeldingen. I dag var det tørt og fint for turorientering, men kraftig vind og mye vindfall.

12 Apr 2020

Utenfor alfarvei i koronatiden

Av Einar Husebye

Oslo og Omegn Friluftsråd anbefaler i Aftenpostens nettavis 1. påskedag Årnes i Sørkedalen, blant flere alternativer for å unngå overfylte utfartssteder. Plassen er allerede nesten full av biler når vi kjører innover kl. 10.15 samme morgen. Parkeringsplassen ved Elveli, lenger inne i Sørkedalen, er større. Her er det få biler og godt med ledige plasser. I disse dager, med kuldegrader om natten, er det fint utenfor allfarvei. Når snøen nås over 350 moh. bærer den stort sett, og de godt preparerte skiløypene er flotte skogspromenader i solskinnet, om man holder seg unna vann og åpne myrer. Vi valgte sti fra Elveli til Finnerud. Derfra gammel vei (se bildet) fra det åpne jordet, med tilrettelagt natursti, ved Finnerud gård i Sørkedalen. Veien kan følges nordover noen hundre meter innunder østsiden av Finnerudhøgda. Som flere gamle ferdsels-/driftsveier ligger også denne nær et sted med historiske røtter i Nordmarka. Videre langs løype nr. 242 til Hansemyr ved Heikampen. Løypa har ikke vært preparert i vinter, men noen hadde gått her til fots, og snøen holdt stort sett. Bildet er tatt ca. 150-200 meter nord for Finnerud.