Kaffebål på snø - norsk påsketradisjon

Det hører med å lage et lite bål oppå snøen i påska. Det holder lenge nok til å få grillet pølsene og kokt kaffen. Pleier å bygge det litt opp og legge litt granbar/noe råtten bjørk etc. i nederst, for ellers forsvinner det etter hvert ned i snøen. Det blir ikke noe synlig bålplass her når snøen går. Lar bålet det brenne helt ut. Hogstfelt rett ved, så mye fint å fyre med. Den berømte «the Bear that got away» capsen som Lars Monsen brukte, er med. Står Alaska på den, men er laget i Kina. Er egentlig helt mørk grønn, men mye brukt og veldig bleket. Lars Monsen titankjele, for øvrig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

10 Apr 2020

Navnløst eldre bygg ved Grenaderløypa

Av Morten Synstelien

Mange har gått forbi denne lett gjenkjennelige bygningen like øst for Bønnerudtjern og sett den fra den andre siden. Det er verdt å gå de 25-30 meterne opp og se på utsikten vestover herfra. Bølgeblikktak redder mange hus og hytter.

10 Apr 2020

Bra utsikt mot Norefjell fra åsryggen vest for Torgseterhøgda

Av Morten Synstelien

Dette er et flott utsiktspunkt. I dag syntes Norefjell flott, og også litt fugler og paraglidere i lufta. Du skimter Nordfjorden og Ask til høyre i bilde. Burde vært en kjentmannspost.

10 Apr 2020

Rast på myra vest for Torgseterhøgda

Av Morten Synstelien

Det trekker eller er alltid vind i høyden. En liten og lett selvstående gapahuk til noen hundre kroner, gjør rasten lun. Her bar skaren langt utpå dagen etter nattas klarvær og kulde. Men i terrenget på hjemveien måte truger til. Det er tatt ut en del tømmer på vestsiden, så lett å finne noe å lage kaffebål med.