Dronningfossen sett ovenfra

Etter Bjørnebodammen og det flatere partiet på bilde nr. 33883 kaster Holmenbekken seg i en kløft utfor et elleve meter høyt stup og danner Dronningfossen. Denne skal være oppkalt etter Sophie, kong Oscar lls dronning. Kongeparet likte å ri i dette området, og dronningen syntes fossen var så vakker. Nedenfor fossen kommer Makrellbekken inn fra vest (til høyre på bildet), og den og Holmenbekken går sammen til Hoffselva.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Mar 2020

Holmenbekken ut av Bjørnebodammen

Av Odd Tore Saugerud |

Etter Holmendammen, bilde nr. 33790, renner Holmenbekken videre og danner de to mindre oppdemte isdammene Smestaddammen og Bjørnebodammen, også kalt Nedre Smestaddam. Fra Bjørnebodammen renner den videre i stryk og småfosser gjennom en V-formet renne i vollen nederst i dammen og et flatere parti etter dette.

07 Mar 2020

Strålende start på Lygnaturen

Av Odd Stiansen |

Lygnaturen betyr ofte klisterføre og en følelse av at sesongen går mot slutten. I 2020 var det imidlertid strålende sol med temperaturer godt under null og blå extra-føre som møtte deltakerne ved ankomst Lygnasæter, etter at tåka hadde sagt takk for følget noen kilometer lenger sør.

07 Mar 2020

Løypa slynger seg over Kalvsjøen

Av Nina Didriksen

Etter en herlig ferd i den smale løypa over Auretjerna bærer det ut på nordre del av den langsmale Kalvsjøen.