Holmendammen med langbølget snø- og ismønster

Det ganske omfattende snøfallet i helgen gjorde seg også gjeldende i lavere bystrøk. Her på Holmendammen dannet det seg et bølgelignende mønster av snø på isen. Mildværet etterpå fylte mellomrommene med overvann. Selja til høyre i bildet blomstrer allerede, og er full av grå «puselabber» eller «gåsunger», men de siste er vel helst gule.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Mar 2020

Demningen i Holmendammen

Av Odd Tore Saugerud

Holmendammen er en kunstig dam, dannet ved hjelp av denne gråsteindemningen fra 1907. Den har to brede overløp og, som ventet, en regulerbar bunnluke mellom overløpene. I tillegg er det en rørstuss med regulerbar ventil i foten av demningen til venstre for venstre overløp. Kan vannkraften her også ha blitt benyttet til industrielle formål?

03 Mar 2020

02 Mar 2020

Nypreparert i Myrløypa

Av Erik Unneberg

Dagene er nå blitt så lange at det går fint å få seg en skitur i Marka etter jobb eller skole. Helgens snøfall gjorde godt for skiføret I Vestmarka, og preppemannskapene hadde gjort en fin jobb i dag. Det var tre varmegrader da fotografen startet fra Franskleiv ved Vestmarksetra, men det var nok litt kaldere innover i Marka. Snøen var i alle fall tørrere der, men zeroskiene iste ikke. Et par kilometer sør for Mikkelsbonn kom det en kraftig snøbyge.