Inn i vinteren

Andreas Pihlstrøm langet fornøyd ut på flatene mot Tryvann, og var positivt overrasket over de vinterlige forholdene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

15 Des 2019

Skiglede!

Av Jørgen Øverbye

Det var mange barn på tur i løypene rundt Frognerseteren i dag, og hos denne lille karen var jubelen høy og tydelig for morsom nedoverbakke. Bildet er tatt nordøst for Tryvann.

14 Des 2019

Det har snødd tungt i hele dag - perfekte forhold for å lage skiløyper

Av Morten Synstelien |

Det har snødd i hele dag, og løypemaskina har vært på sin sørlige runde, med Toresplassløypa, Linjeløypa og Djupdalsveien. Til og med Finneflak er kjørt med stor maskin i dag, og det må være rekordtidlig. Det ble målt 70 cm snø på ei av de høyeste myrene der, men de ligger på ca. 530 moh.

14 Des 2019

Flotte forhold for å rette løyper

Av Morten Synstelien |

Det har snødd mye tungog fin snø. Riktig bruk av skjæret gjør at løypa kan rettes opp både sideveis og horisontalt. Kraftige gode løypemaskiner, og ikke minst ei meget dyktig hånd til å styre skjæret på rett måte, gjør underverker. Relativ sakte kjøring, kombinert med lokalkunnskap ned til hver minste stein og bekk, gjør dette mulig. Her samles snø 40 meter før den trengs, for best mulig resultat. Dette gjør at kjøring senere går mye lettere. Løypa som blir rettet opp her, er Sørsetraveien - Auretjernsbekken, som også går under navnet «pensjonisten».