Lorttjern er islagt, og løypetraseen er klar

Det ble en kort tur på skøyter (8-10 meter), da isen ikke var spesielt god i styrke, selv om den var 5 cm. Men fint å komme seg ut i Marka. I terrenget var det vått. Husk nødvendig kompetanse og utstyr når du beveger deg på is. Skiforeningen har en turskøytegruppe. Bli gjerne med der for ta kurs og få erfaring med is under trygge rammer.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Nov 2019

Hele Rettehelltjern islagt

Av Morten Synstelien

Egentlig litt rart at hele tjernet er islagt, for det har ikke vært mye kulde. Det må ha vært mye barn her, med tanke på alle steiner og pinner som er kastet på isen. Isen var ikke veldig god, og bare 2 cm tykk, så skøytene fikk hvile. Litt snø i lufta, og røyken fra kaffebålet ses mot tåka.

02 Nov 2019

Skøytesesongen i gang på Lorttjern

Av Morten Synstelien |

Det var ikke den lengste skøyteturen, men sesongens første, og 8~10 meter som turen var på, må telle som sesongstart. Husk nødvendig kompetanse og utstyr når du beveger deg på is.

02 Nov 2019

Isen har lagt seg på Lorttjern

Av Morten Synstelien

Lorttjern ligger på 368.4 moh., og mange har nok vært i dette området, dog uten å vite at det er et lite tjern her. Skiløypa Fjellstadhytta - Fjellsetra )løype nr. 1219) går her, og bildet et tatt fra skiløypa. Vått i myra, og det var ca. 5 cm is på vannet og fine høstfarger på gresset.