Vest for Svartberget deler Heikampveien seg med en vestlig gren til Høgkastdalen og en østlig til Bjørnemyr. Ovenfor Gransetervollen følger den østlige delvis Bjørnebekken, og går over til å bli mosegrodd og ganske idyllisk. På bildet har den flomstore Bjørnebekken blitt til et lite, langstrakt vann, og i vannet ligger en stabel med kvadratiske trelemmer. Langs stien vest for Bekken ligger det også to stabler med slike lemmer, den ene prydet med en brukket ski. Jeg mener å huske at slike lemmer ble brukt i myrhull på stien etter der veien ender, men det kan være feil.
TweetOmgivelsene rundt Raabes gamme og et kort utdrag av historien om den finnes på bilde nr. 26022. Denne gangen sett nedenfra, og med Bjørnebekken i avtagende flom. Plantene i nedre venstre hjørne av bildet viser at bekken også rant der på sitt største. Selv nå hadde et bad i badekulpen blitt en ganske voldsom opplevelse. Koja holder seg fortsatt bra oppreist.
Her ved Knutssætervegen på Vindflomyrene finner vi nyttig og god informasjon både om lokal krigshistorie, og om hvordan vi finner fram til Molstadbrenna, et flott utsiktspunkt på Totenåsen. På Vindflomyrene ble det sluppet to laster med våpen og ammunisjon fra England på ettervinteren 1945. Motstandsmenn fra gruppe 1432-4 Milorg i Kolbu tok imot flylastene, som kom 22. februar og 3. mars.
Ikke bare traseene, men også skiltene må sjekkes før sesongstart. Her på Molstadsætra, som ligger på Molstadbrenna på Totenåsen, hadde løypeskiltene falt ned. Men nå er alt på "på stell"!