Normal vannstand i Skapertjern 2017

Her er Skapertjern ved normal vannstand i 2017, nokså nøyaktig to år før bilde nr. 32435 ble tatt. På dette bildet er badeholmen og den lille øya foran den tydelige på høyre side av bildet. På bildet fra 2019 er badeholmen tydelig med gule bjerker, mens øya er utenfor kanten til høyre. Siden løvet var blåst av bjerkene i 2017, er det litt vanskelig å sammenligne bildene direkte.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2019

Minimumsvannstand i Skapertjern 2019

Av Odd Tore Saugerud

Skapertjern skulle vært tappet ned i 2018 for rehabilitering av demningen. Det var det da også, men tjernet ble fylt opp igjen uten at noe var gjort med demningen. Det var derfor noe overraskende at det var tappet ned i år også, og at rehabiliteringen fortsatt var i full gang. Tjernet har nå tilnærmet opprinnelig vannstand og form. Slik så det ut fra bunnen av demningen, en stor kontrast til bilde nr. 32436 fra 2017 som er tatt fra toppen av demningen.

30 Sep 2015

Nytt skilt nord i Nes

Av Rune Åslund

Langt mot nord i Nes kommune ligger Djupdalen. Fra krysset på Djupdalsvangen er det mange turmuligheter. Steinsjøens venner, Fenstad skiklubb og Halmsås & omegn skilag samarbeider om løypekjøring, skilting og opparbeidelse av løypetraser som preppes med stormaskin her i området.

13 Okt 2019

Mennesker og dyr på Furuholmen

Av Eyvind Wang |

Furuholmen ligger en snau kilometer fra Gupu. Ofte er det flere folk på Gupu enn på Furuholmen - av en eller annen grunn. Serveringen er førsteklasses begge steder.