Været skifter fort

Bildet et tatt mellom Breidtjernet og Lærensæterputten, i løypa mellom Ullvildsdalen og Koperud (løype 481). Fine spor med litt nysnø oppi, og møtte far og sønn som gikk i hvert sitt. Det var så fint da jeg kom hit, du ser det gliser i sporet. Ikke mye trafikk i løypa, møtte ingen andre enn disse to i løpet av ganske mange kilometer. Sola hjelper mye på varmen, men kaldt i lufta, og enda kaldere når den blir borte. Værskifte på gang.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Mar 2018

Klarvær, sol og flott utsikt

Av Morten Synstelien

Du veit du er på rett sted i løypa når du ser at vedkommende som kjører løypemaskina har laget seg en plass for å stoppe og spise. Da er du vanligvis på det fineste stedet i løypa. Bildet er tatt rett nedenfor Høgkorset.

02 Apr 2018

Hele Tyrifjorden islagt

Av Morten Synstelien

Et sjeldent syn: Det går mange år mellom hver gang hele Tyrifjorden er islagt. Den er 295 meter på det dypeste, og et stort område er 288 meter dypt, og da blir det mye vann som skal kjøles ned for å få is over hele innsjøen. Nordfjorden ser vi oppe til høyre. Legg for øvrig merke til sprekkene i isen på Storfjord-delen av Tyrifjorden. Sprekkmøsteret tyder på sterke krefter i isen, og Tyrifjorden er stor i areal, så her vil det være mye lyd i isen. Legg også merke til bobleanlegget ved brua på Storøya. Det er grunnen til at det der er åpent vann.

14 Mar 2018

Haren følger sine egen løyper

Av Morten Synstelien

I dette krysset på Ormsteinsmyra, hvor du kan går fra Glåmhaugen mot Åstjern eller Amlien, har haren hoppet fint forbi skiltet. Jeg skal sydover i Gjøvik-Oslo-traseen. Sporet har blåst og snødd helt igjen, så rødmerking blir det som må følges. Flott vær, sol og fine forhold, her ble det en rast i sola.