Utsikt mot Finnland

Fint utsikt mot plassen Finnland. I forgrunnen sees Mønevann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Sep 2019

Du vil ikke tro hva som skjedde ved Djevelens punsjebolle!

Av Nina Didriksen

Valbekken gjør noen dramatiske kast i et gjel kalt «Djevelens punsjebolle». Denne søndagen kom vi forbi den etter en lønnsom avstikker til Tiurtoppen nedi lia. Her var både folk og hjortelusfluer og punsjebolle i motlys. Vi kan jo nå fortelle historien fra den gang kjentmannsposten hang her (2008-2010): En gjeng av de mest ihuga postjegerne hadde avtalt å dra på tur sammen, og punsjebolleposten var først ut. Sammen trasket vi nedover fra Jaklefoss. Og du vil ikke tro hva som skjedde! For da vi kom frem til elva og juvet, hang det virkelig en punsjebolle der! En stor, rund gryte, full av den nydeligste punsj, det var bare å forsyne seg. Først måtte vi imidlertid manøvrere gryta inn på tørt land, den hang på en lang stang ut over juvet - men denne oppgaven var bare «a walk in the park» for denne gjengen. Markanerder er ikke tapt bak en vogn (eller punsjebolle). Vi ble selvfølgelig både glade og overrasket, ikke minst over at det virkelig stemte at det er en punsjebolle her. Noen sier jo at det bare er et artig navn, uten noen rot i virkeligheten. Vi som ferdes mye i skog og mark har jo kanskje også tenkt at sagn er sagn og skrømt er skrømt, det vil si mest fri fantasi og gode historier. Djevelens verk er det imidlertid ikke ofte vi kommer borti, og godt er det, han har jo et skummelt, svart rykte. Nå var jo vi en ganske stor gjeng, og sammen er vi sterke. Så kanskje stemmer det også at det kan ha vært selveste «han tykje» vi så forsvinne mellom trærne. Noen var det som beveget seg og ble borte. Vi var flere som så det, og vi er flere som absolutt mener å ha sett at han hadde rød anorakk ...

22 Sep 2019

Steinsfjorden sett fra Tiurtoppen

Av Nina Didriksen

Å gå ned for å gå på en topp høres jo rart ut, men vi kom fra kjerreveien ved Langtjern og tok en av flere stier nedover i lia. Utsikten er det ikke noe å si på fra punktet som kalles Tiurtoppen. Researchen knyttet til overnatting og geocaching i dette området var også tilfredsstillende. Turen tilbake gikk naturlig nok oppover, forbi Valbekken, Djevelens punsjebolle og Jaklefoss. Vi møtte både folk og hjortelusfluer.

22 Sep 2019

Strake veien mot Kloppa

Av Eivind Molde |

Fra bakketoppen sør for Myrertjern er det bare å la det stå til sørover dalen mot Kloppa. For ti år siden var trasen her av betydelig lavere standard.