Krokskogens flotteste og mest ukjente utkikkspunkt

Krokskogens flotteste utkikkspunkt er totalt ukjent selv for de som har vært gjennom alle kjentmannspostene. Stedet ligger 380 meter nord for "Helt vest", som var kjentmannspost i 2006-2008, rett på oversiden av rasteplassen på E16 ved Høgkastet. Utøya, Geitøya ligger rett ut for punktet. Det er bare 450 meter i luftlinje til rasteplassen og 250 meter til turstien som går mellom Nes og Sundvollen. Men siden veggen er bratt og dels har overheng, er turen til punktet et helt lite prosjekt. Området på Tømmeråsen er veldig kupert, med bratte skrenter. Det er lite tilgjengelig når du nærmer deg kanten. Du kan gå via Homledalsveien, Nesseter, Sørsetra, Finneflakseter eller Manaskardet. Trikset er å gå på skaren eller truger for lettest adkomst. For å ta best mulig bilder bør du også være der seint på dagen, når sola er på vei ned.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Apr 2019

Ennå fin is på Øyangen

Av Torgeir Stenstad

Snøen var neste helt borte på isen, men uten overvann var det flott å skøyte på en grov isflate i vårsola i kveld.

02 Okt 2013

Ved Hvervenmoen

Av Morten Synstelien

Her står jeg ved den røde stua og ser innover Hvervenmoen. Det er ikke parkeringsplasser her, bilene vi ser til venstre, hører til den røde stua.

02 Okt 2013

Turstier på Hverven

Av Morten Synstelien

Det er mange fine turstier her på Hverven. Stor sett flatt, med gode stier i området, de går helt inn til alle butikkene på Hvervenmoen.