Raskt føre mot Greinehytta

Bærum kommune hadde i dag preparert fra By, og forholdene var ganske bra. Det var mulig å gå over jordet fra parkeringsplassen, og det var kun et lite parti på mindre enn ti meter skiene måtte av for å komme opp på skogsbilveien inn i Helårsløypa. Litt isete frem til Guribysaga, men deretter ble det bedre. Vinden hadde lagt igjen litt bøss i sporet noen steder, men gliden var likevel meget bra i ettermiddag, siden det hadde frosset på litt. Jeg valgte skøyteski, og det raske føret gjorde at det ikke tok lang tid inn til Tverrelva, der termometeret viste 7,5 plussgrader (i skyggen). Noen steder var det litt sporete i skøytetraseen, men da var det helt greit å stake i de klassiske sporene. De som gikk klassisk, ville nok hatt best suksess med isklister under skiene, alternativt feller. Staking på klassiske ski uten smøring ville også fungert for mange, for det er ganske flatt langs Lomma. Bildet er tatt ved avstikkeren til Greinehytta, akkurat på kommunegrensen mellom Hole (til venstre) og Bærum (til høyre).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Apr 2019

Nord for Tryvann i vårsol

Av Torgeir Stenstad

Skarpt føre i skyggen i ettermiddag, men nok snø til en vårskitur etter jobb.

07 Apr 2019

Herlige Hakkloa

Av Joachim Berner

Årets siste tur fra Mylla ble en parademarsj i sol og glede. Med et lite lag crisp snø på toppen og lett bris fra nord skøytet og staket vi oss lett over Hakkloa i retning Kikutstua, men litt våte på beina ble vi da vi nådde land...

31 Mar 2019

Sørover mot Gardermoen

Av Erik Unneberg |

På en klar vårdag kunne vi se at jordene nord for Gardermoen fortsatt har snødekke, men med noen bare flekker. Midt i bildet ser vi bebyggelsen på Råholt, og til høyre ser vi sørenden av Hurdalssjøen, der isen fremdeles ligger. Selve flyplassen ligger bak (sør) for Råholt.