Lønnsom avstikker

Den «gamle 50’n» går i en slynge bak Mortenstua mellom Tryvann og Heggehullet. Rett etter bakketoppen på bildet går den i en lang nedoverbakke, før den treffer bilveien og dagens hovedløype. Dette er en morsom omvei.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Feb 2019

Den gamle femmilsløypa

Av Nina Didriksen

Mortenstua ligger mellom Tryvann og Heggehullet, ovenfor Skådalsmyr, som er det flate partiet hvor hovedløypa går i våre dager. Veldig ofte er også denne delen av «den gamle 50’n» preparert, den sees til venstre i bildet og opp bak husene. Vel verdt omveien.

07 Feb 2019

Kobberhaughytta fra forsiden

Av Lars Kristian Bjørløw

På forsiden ser det ut som at alt er som før på Kobberhaughytta etter at de fikk ny bestyrer i fjor. Men på bilde nr. 30713 ser dere at det blir gjort forandringer på baksiden.

07 Feb 2019

Bygging på baksiden av Kobberhaughytta

Av Lars Kristian Bjørløw

På baksiden av Kobberhaughytta er arbeidet med nytt overnattingsbygg og ny bestyrerbolig i full gang. Det kommer også en ny spisesal i tillegg til peisestua inne i hovedhytta. Løype nr. 125 (Aurtjern - Lørenseter - Kobberhaughytta) går til venstre og rundt anleggsplassen. Denne løypa er beskrevet i bilde nr. 28915 som en av de fineste i Marka, og videre med bilde nr. 29269. I dag gikk det veldig fort ned den bratte bakken hvor det er en 90 graders-sving. Heldigvis hadde preppemaskinen laget traseen bred, slik at de med stor fart fikk ekstra plass rundt svingen. Allikevel hadde noen gått ut av løypa eller falt så det ut til.