Svartoråsen: hytta ved Skuibakken

På Svartoråsen er det to hytter, denne i nordenden rett syd for Skuibakken, og en i sydenden, se bilde nr. 29958. Dette er en nøktern hytte, sannsynligvis fra mellomkrigstiden. Den var i bruk da det ble laget skikkelig orienteringskart over åsen på slutten av 1970-tallet, og fikk ny skorstein da. Nå er den ikke i bruk, og blir ikke vedlikeholdt. Forfallet har startet, slik det skjer med mange markahytter nå for tiden.

Svartoråsen: hytta ved Skuibakken

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Sep 2018

Flislagte løypetraséer - stor forbedring for skiløpere og joggere

Av Jørgen Fog |

Oslo kommune har flislagt de tidligere steinete, stygge løypetraseene langs Bomveien. Joggere har allerede begynt å løpe på det myke underlaget, og etter hvert kommer nok blomstene også!

08 Sep 2018

Tryvannskleiva er i sommerdrakt - om høsten!

Av Jørgen Fog

Etter en lang periode med tørke kom regn og friske grønnfarger frem igjen.

31 Aug 2018

Tretåspett i aksjon ved Spålen

Av Odd Tore Saugerud |

Langs stien fra Spålen til Finstad, et lite stykke fra vannet, fikk vi god anledning til å studere denne livlige tretåspetten i aksjon: start nederst på treet, noen få hakk, så til neste grenfeste ovenfor, inspeksjon rundt stammen, flere hakk, og deretter videre på samme måte opp mot toppen av treet. Grenløse områder var bare for transport, så det var svært vanskelig å få et skikkelig bilde av hele fuglen uten grener foran. Denne hannen hadde uventet pjuskete fjærdrakt.