Ikke Marikollen, men Marikollslottet

Omtrent midt mellom Marikollen og Bjønnåsen, både i posisjon i terrenget og i høyde over havet, ligger Marikollslottet. Store anleggsarbeider i skianlegget, se bilde nr. 29942, ødela stien til Bjønnåsen, og ny stitrasé førte naturlig forbi Marikollslottet. Litt rydding av trær, og dermed var en rasteplass med kanskje Østmarkas fineste utsikt mot øst et faktum.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Sep 2018

Utsikten fra Marikollslottet

Av Odd Tore Saugerud

Dette er utsikten fra Marikollslottet fanget inn med et forholdsvis ekstremt vidvinkelobjektiv. Det er mange områder, som for eksempel Glommas utløp i Øyeren, som kunne vært interessante for nærmere studier med teleobjektiv, men med denne dagens varme, opptil 21,5 °C, og varmedis, ville blåstikk og lav kontrast gjøre slike motiver blasse og detaljfattige. Prøv heller en solrik og kjølig høstdag!

02 Sep 2018

Ut mot havet

Av Nina Didriksen |

Rett nedenfor Henie Onstad-senteret på Høvik er det kommet en ny kjentmannspost, den lavestliggende i denne perioden. Like ved er det en stor stein der filosofen Arne Næss skal ha sittet og tenkt sine tanker.

31 Aug 2018

Motlysstemning fra Hov i Land

Av Erik Unneberg

Den siste dagen i august bød på flott sensommervær, og fra Hov stasjon kunne vi nyte utsikten mot Hov og Randsfjorden i motlys.