Lørenskog stasjon

Lokaltoget fra Spikkestad har satt av og tatt på passasjerene, og er klart for videre ferd mot Lillestrøm. Toget går på Norges eldste jernbanestrekning, Hovedbanen. Første prøvetur her, mellom Christiania og Strømmen, fant sted i 1853. Banen stod ferdig fram til Eidsvoll året etter. I 1898 ble Lørenskog et ordinært stoppested for reisende. Stoppestedet het da Robsrud, oppkalt etter Robsrud gård. Navnet ble endret til Lørenskog stasjon i 1909. Lørenskog stasjon er også kjent som Sesam stasjon, fra TV-serien med samme navn. Barne-TV-serien ble sendt i perioden 1991-2000. Utescenene ble innspilt her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Aug 2018

Mølleparken ved Sagelva

Av Eivind Molde |

I Mølleparken ved Sagelva kan man få et godt innblikk i gammel industrihistorie. Gjennom flere hundre år var det rundt 30 sager og fem møller langs denne elva. Nærmest ser vi Strømmensaga, og nedenfor ligger Strømmenkverna. Foreningen Sagelvas Venner har tatt vare på mye av denne kulturarven, og har opparbeidet den fine Sagstien langs elva.

24 Aug 2018

Inn på Sagstien

Av Eivind Molde |

Mange foretrekker kanskje å sykle langs Strømsveien, men de som velger Sagstien, får seg et flott avbrekk fra bilveien.

24 Aug 2018

Rutevalg på Lørenskog

Av Eivind Molde |

Flere sykkelruter har sitt utgangspunkt ved Lørenskog stasjon. Dersom syklisten til høyre på bildet holder seg til den rutetraseen som er beskrevet i Markadatabasen, havner han på Tangerud i Gjelleråsmarka, og derfra er det jo bare å fortsette innover om man ønsker det. Ruta som følger veien til venstre i bildet, går langs Hovedbanen nedover gjennom Groruddalen. Her er det godt tilrettelagt for syklister.