Inn på Sagstien

Mange foretrekker kanskje å sykle langs Strømsveien, men de som velger Sagstien, får seg et flott avbrekk fra bilveien.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Aug 2018

Rutevalg på Lørenskog

Av Eivind Molde |

Flere sykkelruter har sitt utgangspunkt ved Lørenskog stasjon. Dersom syklisten til høyre på bildet holder seg til den rutetraseen som er beskrevet i Markadatabasen, havner han på Tangerud i Gjelleråsmarka, og derfra er det jo bare å fortsette innover om man ønsker det. Ruta som følger veien til venstre i bildet, går langs Hovedbanen nedover gjennom Groruddalen. Her er det godt tilrettelagt for syklister.

24 Aug 2018

Videre fra Høybråten stasjon

Av Eivind Molde

Lokaltoget mellom Spikkestad og Lillestrøm har akkurat stoppet på Høybråten stasjon, og er straks klart for ferden videre. Neste stasjon: Lørenskog.

24 Aug 2018

Grorud stasjon

Av Eivind Molde

Grorud stasjon ligger langs Hovedbanen gjennom Groruddalen. Den befinner seg 10,5 kilometer fra Oslo S, og ligger 127 meter over havet, ifølge Bane NOR. Stasjonen ble åpnet i 1854 da Hovedbanen (Norges første jernbane) sto ferdig. Stasjonsbygningen stod ikke lenger enn 6 år før den brant ned, men ble reist på nytt i 1862. Godstogene som skal mot Lillestrøm og videre nordover benytter i hovedsak denne banestrekningen. Av persontog er det kun lokaltogene mellom Spikkestad og Lillestrøm som tar av og på passasjerer her.