Et tog suser gjennom skogen

I full fart nedover gjennom skogen nord for Brandbu. Toget fra Gjøvik er snart nede ved Jaren. Så her er det best å passe seg! Ved denne planovergangen er det ingen bom og ingen lys.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Aug 2018

Prestkvern bru

Av Eivind Molde

Prestkvern bru går over elva Vigga i området mellom Jaren og Brandbu. Dette var brua på den gamle riksvegen som gikk her.

17 Okt 2010

Skuibakken: et bratt unnarenn

Av Odd Tore Saugerud

Skuibakken var kjent for sitt bratte unnarenn, og dette bildet gir et inntrykk av hvor bratt det er, selv etter at det ble flatet ut ved ombyggingen i 1963. Med dagens stil og utstyr ville det være kritisk å få fullklaff, for da ville man havne på sletta. For turgåere i Ursdalen er dette mer enn en god oppvarming til turen, men det er heldigvis oftest parkeringsplasser ledig ved veien like under hoppet.

07 Okt 2010

Ursdalen: god avling i 2010, men høstflom

Av Odd Tore Saugerud

Jorda i den flatere delen av Ursdalen er god, og gir vinterfôr til dyrene på Persbråtan gård. I år 2010 var man ikke plaget med tørke slik som i 2018, og halmballene var mange. Da bildet ble tatt, var det egentlig for vått, for høstflommen hadde tatt med seg flere baller fra jordene og dratt i ut i elva, hvor de blokkerte elveløpet både ved brua ved Linbråtan og i elvesvingene ovenfor.