Elva ovenfor Kvernhusfossen

På østsiden av Katnoselva ved Kvernhusfossen lå det fra gammelt av (før 1881) ei kvern. Som bilde nr. 29733 viser, er det stup ned i fossen på østsiden (høyre side i bildet). Videre nedover er det også svært bratt ned til elva, og elvebredden er dekket av kampesteiner som sannsynligvis har blitt fjernet fra selve elveløpet for å gjøre vanskelig fløting noe enklere. På dette bildet, som er tatt nedover mot starten på fossen, må derfor vanninntaket til kverna ha vært et sted på venstre side av elva, og et godt stykke høyere opp enn fossen for å få fall ned til den lille ryggen før fossen. Ingen spor etter noen fangdemning, men bildet er i alle fall tatt fra et sommervad.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Jul 2018

Et lite stykke Marka

Av Nina Didriksen |

Et tyvetalls kyr går og gresser i Tryvannskleiva. Et hyggelig og sikkert nyttig innslag, selv om gresset er veldig tørt nå.

25 Jul 2018

Varmt ved Vesle Ugla

Av Torgeir Stenstad

Heten fortsetter, men i Ringkollen-traktene har skogen tålt tørken ganske bra. Det er godt med blåbær, bare man leter opp skyggefulle steder og nordhellinger. I det fjerne sees Øyangsrøysa.

24 Jul 2018

Lite vann i Møllefossen

Av Nina Didriksen

Den tørre sommeren har satt sitt preg på fossen i Lysakerelva nesten nede ved Oslofjorden. Men både fugl og fisk trives og viste seg for fotografen, blant annet en laksand som dykket ivrig.