Minimal Svenåa

Det er bare så vidt det er vann i Svenåa, som renner ned Svenådalen langs veien opp mot Tverrsjøstallen. Her er vi i Svenådalen naturreservat. Sauene som hørtes i nærheten, drikker vann her, etter sporene å dømme, dessuten setter de pris på skyggefulle omgivelser i denne lange varmeperioden.

Minimal Svenåa

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jul 2018

Svartvann: Urselvas utløp

Av Odd Tore Saugerud

Svartvann er Urselvas hovedkilde og utspring. Hele vika øst i vannet er dekket av flytetorv uten noe tydelig elveleie, men i skogkanten åpner det seg nærmest en kanal i torva. Den fortsetter i ei grunn renne i skogbunnen uten spor etter noen form for demning som kunne regulert vannføringen i elva.

16 Jul 2018

Svartvannshytta: sommersol til siste stund

Av Odd Tore Saugerud

For de som liker mye sol, har Svartvannshytta en utmerket beliggenhet. Ganske lave åser mot nordvest sikrer sen kveldssol.

16 Jul 2018

Svartvann: vannet begynner å svare til navnet sitt

Av Odd Tore Saugerud

En sommerdag er det ikke lett å forstå hvordan dette pene vannet har fått navnet Svartvann. Men vannet har åser og skogkledde lier på alle kanter, unntatt mot øst. Så når solen er i ferd med å gå ned, kommer de mørke skyggene fort over vannet, mens det fortsatt er streif av sol på åskammene i syd og nord. Ringene i forgrunnen er ikke spor etter Nøkken, som godt kunne vist seg her ved kveldstid, men et av de tallrike fiskevakene. Det er ikke trolig at Svartvann kommer av «svart» fiskevann, det vil si vann hvor man ikke får fisk.