Møllefossen i Abborvannsbekken sett fra nedsiden

Vanligvis er Møllefossen ganske vanskelig tilgjengelig for fotografering, men etter langvaring tørke er det knapt vann i bekken. Dette er samme foss som på bilde nr. 22726, men nå sett fra bekkeleiet. I dammen holdt det til to frosker, en i hver ende av dammen. I mange av dammene var det enten frosk eller småfisk, men aldri begge deler.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Jun 2018

Bare et kort hopp ned til Ullevålseter

Av Odd Stiansen

De blåmerkede stiene i området mellom Skjennungstua og Ullevålseter har fått en makeover, og den merkede stien går nå ned ovarennet for hoppbakken i lia over Ullevålseter. Gjester som har sko og ikke hoppski på bena, må imidlertid svinge til høyre mot veien nå de kommer til hoppet.

24 Jun 2018

Skjennungstua fra vest

Av Odd Stiansen

Dette er en vinkel i alle fall fotografen ikke har sett Skjennungstua fra før. Bildet er tatt fra den gamle femmilstraseen i åsen vest for Nedre Skjennungsmyr, på en dag hvor det var så tørt i terrenget at man kunne gå overalt i joggesko uten å risikere å bli våt.

24 Jun 2018

Utsikt fra Skjennungstoppen (alias Skjennungsåsen) mot Maridalsvannet

Av Odd Stiansen

Mens det i området omkring fundamentene for det gamle brannvaktstårnet tidligere var tett skog, er nå mye av vegetasjonen fjernet, og det er satt opp benker hvorfra man kan beundre utsikten. Her ser vi utsikten mot Maridalsvannet.