Bunnen i denne kløfta er steinet og glatt, og ganske uryddig med vindfall. Stedvis er det vanndammer som dekker hele bunnen, og gjør det vanskelig å passere tørrskodd selv ved så liten vannføring som nå etter tørken. Selv ved normal sommervannføring vil det være krevende å ta seg frem her, og i flom vil elva hele veien dekke hele bunnen og gå opp på sidene.
TweetFør Urselva renner ut i Isielva, går den gjennom en om lag 130 meter lang kløft med opptil 30 meter nesten vertikale bergvegger. Dette er en ganske utilgjengelig og svært lite kjent del av Ursdalen/Urselva, og kan med rette kalles Ursdalen Elvecanyon. Bildet viser kløfta fra den første knekken og videre innover. På venstre side av bildet er en gasslomme og litt av et ganske ferskt steinras. Kroken på høyre side viser at det har vært mennesklig aktivitet også her inne, kanskje en understøttelse til en vannledning. Det er også rester av en vaier med flere boltefester.
Da vi for en stund siden kom hjem etter en tur på Hardangervidda, oppdaget vi et nytt, stort byggverk i skogen foran Skaugumsåsen. Litt mer nøyaktig peiling viste at dette måtte være Tanum kirke, som i mellomtiden hadde tatt på seg en hvit presenningskappe i forbindelse med rehabilitering av utsiden med riktig type murmaling. Dette kommer nok til å ta en god stund. Her treffer solens siste, gylne stråler tårnet på kirken og streifer Tanumplatået. Til venstre i bildet er Vardåsens karakteristiske profil. Bildet er tatt med teleobjektiv fra Løkenhavna på 3,5 kilometers avstand.
Ormeflåen (ormevannet, flå betyr vannpytt) er et lite og smalt vann på kanten av stupet mot Kantebakk. Som bildet viser, har tørken også her hatt sin virkning, og vannstanden er nær én meter lavere enn i våtere somre. Blåstien langs Ramsåsstupet går mellom vannet og stupet. Vi har vært der mange ganger, men har aldri sett orm.