Storslagen utsikt fra Kjerkeberget

Kjerkeberget på Krokskogen stikker 620 meter over havet, og vegetasjonen er sparsom. Det gjør at utsikten er formidabel, særlig sørover, hvor man ser nettopp havet, i form av Oslofjorden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jun 2018

Sommer ved Øvre Fjølhytta

Av Odd Stiansen

Dersom man tar av fra "hovedveien" til Heggelivann i krysset ca. kilometer før Gråseterhytta, kommer man snart til Øvre Fjølhytta.

16 Jun 2018

Grunnvannskilden til Sjømennenes Helseheim

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 27086 viser en stor, nokså merkelig steinkonstruksjon i lia opp fra Fram/Sjømennenes Helseheim. Utførelsen tyder på et gammelt vannreservoar, men ingen vannkilde eller vannsig er synlig. Men denne septiktanklignende konstruksjonen litt ovenfor og vest for parkeringsplassen ved tennisbanen gir svaret: dette er en grunnvannsbrønn, i sin tid med pumpe og rørledning opp til reservoaret, som da også fungerte som trykktank. Biter av rørledningen er fortsatt synlig.

16 Jun 2018

Utsikt fra juntenes prekestol over kjerkelyden

Av Odd Tore Saugerud

Slik var utsikten til juntekongen fra prekestolen på bilde nr. 29621 når han skulle tale til kjerkelyden (av norrønt lýðr, 'folk': de som er til stede i eller sogner til kirken). Som på mange prekestoler er det også her trapp opp på baksiden, men denne er både luftig og bratt, og må krabbes heller enn gås. Kolsås og Oslofjorden i bakgrunnen, mens tett skog har tatt over det noe flatere nærområdet rett foran prekestolen.