Køllen: hytte nr. 10, mai 2018

Slik ser kaffidoktorhytte nr. 10 ut i mai 2018. Taket har råtnet opp og seget ned, og langveggen med inngangen er i ferd med å bule ut. Når planken over hullet etter inngangsdøra går av, vil ventelig både langvegg og endevegg vrenges ut, og taket falle enda mer sammen. Mye har skjedd siden desember 2012, se bilde nr. 18067.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Mai 2018

Sjelden blomst, men her vokser den!

Av Erik Unneberg |

Den sjeldne gulveisen blomstrer alltid i månedsskiftet mai/juni ved Bjørum sag, nede ved Isielva. Også i år tittet den frem mellom bregnekrattet nede ved elven.

22 Mai 2018

Køllen: Naboen til «kaffidoktorhytte» nr. 10

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 18067 viser «kaffidoktorhytte» nr. 10. Men med litt ekstra synfaring dukket det opp enda ei hytte rett ved, godt gjemt bak en liten kolle og omgitt av skog og kratt. Den kunne vel være på ca. 8 kvadratmeter inklusive innebod, og ligger uten utsikt mot en tettvokst myr. Dette er den minste hytta vi har funnet på Køllen, og vel også den som har den dårligste beliggenheten.

22 Mai 2018

Køllen: Stua i hytta med tørrgran på taket

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 24632 viser hytta med tørrgran på taket i desember 2013. Utvendig har det ikke skjedd mye siden da, men nå var vinduet i utgangsdøra knust, og både den og døra til kjøkkenet innenfor sto vidt åpne. Hytta har to rom, et knøttlite kjøkken og stue med køyesenger, og en innebod i tillegg. Den var i alle fall i bruk til 4. august 1987, da Aftenposten rapporterte om «total sykehus-krise». Den kan ha vært ganske koselig og varm, med både peis og ovn. Jeg lukket dørene så godt som mulig etter fotograferingen.