Åpen elv, men nok sne i løypetraseen

Elven mellom Store Sinnera og Spålen var åpen , men det var mer enn nok sne i løypen. Jeg valgte løype 1139 forbi Auretjern på turen videre mot Spålen, men det ble en temmelig våt opplevelse. Forholdene ble bedre da jeg kom opp på Spålsveien, men nå var det blitt veldig trått føre. Løypen på østsiden av Storflåtan var foreløpig ikke blitt våt, men den største utfordringen var å krysse Atjernsmyrene, Der måtte jeg gå en lang omvei nordover for å komme forbi, før jeg kunne ta meg opp til Løvlia.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Apr 2018

Vanskelig over myrene

Av Erik Unneberg |

Det var fine forhold fra Gjerdingen og opp Kalvedalen, men fra krysset Svenåvegen/Gjerdingvegen kom utfordringene på løpende bånd. Jeg hadde ikke lyst til å gå over vannene, så løypen over Tverrsjøen på ferden videre til Tverrsjøstallen, ble eliminert. Dermed fortsatte jeg nordvestover i "Ølja rundt" (løype 236). Flere steder hadde bekken oversømmet løypen, og her ved Spinnemyra måtte jeg gå helt langs kanten for å komme over. Det ble bedre da jeg kom til Johannestjern, og kom meg relativt sokketørr til Tverrsjøstallen før ferden fortsatte nedover Sinnerdalen.

21 Apr 2018

Skyfritt utsyn mot Gjerdingen

Av Erik Unneberg

I dag ble det langtur fra Grua til Lommedalen, med sol fra tilnærmet skyfri himmel hele tiden. Hardt og litt isete frem til Svartbekken. Derfra til Gjerdingen var løypene litt mykere noen steder, men det var stor forskjell der solen hadde fått tak, slik som på bildet, og på løypestrekninger som lå i skyggen. Der var det svært skarpe forhold. Utover dagen ble imidlertid alle løyper myket opp på grunn av temperaturstigningen, og det var sug i sporet, mest i løyper som ikke hadde vært preparert på en stund. Mange bekker gikk åpne, og flere av myrene var i full oppløsning og vanskelige å ta seg forbi. Det var mulig å gå på ski helt ned til By, og den beste gliden var faktisk i Helårsløypa fra Tverrelva. Den var preparert i dag, for siste gang denne sesongen.

21 Apr 2018

T-skjorte og shorts

Av Lars Kristian Bjørløw |

Nesten alle menn under 30 år gikk med t-skjorte og shorts i dag. Alle andre gikk med full bekledning.