Vanskelig over myrene

Det var fine forhold fra Gjerdingen og opp Kalvedalen, men fra krysset Svenåvegen/Gjerdingvegen kom utfordringene på løpende bånd. Jeg hadde ikke lyst til å gå over vannene, så løypen over Tverrsjøen på ferden videre til Tverrsjøstallen, ble eliminert. Dermed fortsatte jeg nordvestover i "Ølja rundt" (løype 236). Flere steder hadde bekken oversømmet løypen, og her ved Spinnemyra måtte jeg gå helt langs kanten for å komme over. Det ble bedre da jeg kom til Johannestjern, og kom meg relativt sokketørr til Tverrsjøstallen før ferden fortsatte nedover Sinnerdalen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Apr 2018

Skyfritt utsyn mot Gjerdingen

Av Erik Unneberg

I dag ble det langtur fra Grua til Lommedalen, med sol fra tilnærmet skyfri himmel hele tiden. Hardt og litt isete frem til Svartbekken. Derfra til Gjerdingen var løypene litt mykere noen steder, men det var stor forskjell der solen hadde fått tak, slik som på bildet, og på løypestrekninger som lå i skyggen. Der var det svært skarpe forhold. Utover dagen ble imidlertid alle løyper myket opp på grunn av temperaturstigningen, og det var sug i sporet, mest i løyper som ikke hadde vært preparert på en stund. Mange bekker gikk åpne, og flere av myrene var i full oppløsning og vanskelige å ta seg forbi. Det var mulig å gå på ski helt ned til By, og den beste gliden var faktisk i Helårsløypa fra Tverrelva. Den var preparert i dag, for siste gang denne sesongen.

21 Apr 2018

T-skjorte og shorts

Av Lars Kristian Bjørløw |

Nesten alle menn under 30 år gikk med t-skjorte og shorts i dag. Alle andre gikk med full bekledning.

21 Apr 2018

Tre i Marka, ved to av dem

Av Lars Kristian Bjørløw

Foto av to av tre fra Finland som jeg traff på Kikutstua og som skulle ha gått Skarverennet, men som tok en tur i Marka istedenfor. Her er de to rett etter veien like ved Kobberhaughytta. Veldig fint her, sa de. Det hadde vært en bra snøvinter i Finland også.