Gammel skiløype Fiskelaus – Muren: de store steinene

Jeg tror det var på Ringerike at den første organiserte ribbemarsjen ble avholdt 1. juledag for å begrense ettervirkningene av julemiddagen. Uansett har vi fulgt denne tradisjonen, denne gangen med tur i Bærumsmarka, delvis på gamle og tydeligvis nedlagte skiløyper. Disse store steinene ligger tett ved en stuprekke som går fra Fiskelaustjern nesten til Muren. Her gikk det tidligere rødmerket naturløype gjennom tett, hogstmoden granskog fra løypa Mellom – Fiskelaustjern til Muren. Nå er det åpnet opp med flatehogst her, men løypa har blitt til vintersti.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

25 Des 2017

Stort mangfold i Linderudkollen

Av Jørgen Øverbye

Store og små, turgåere og konkurranseløpere hadde tatt turen i hopetall til flotte kunstsnøløyper i Linderudkollen denne første juledags formiddag. I morgen kan vi håpe på påfyll av natursnø.

24 Des 2017

Full rulle

Av Eyvind Wang

Vi var en del som fikk oss en liten morgentur i Vestmarka på julaften. Det var friskt og litt kjølig med skarpt føre. Lite, men nok sne for gamle ski.

21 Des 2017

God jul fra Asker og Vestmarka

Av Eyvind Wang

Med dette bildet av kveldshimmelen over Asker og Sem 21. desember ønskes alle ski- og markainteresserte en riktig god jul og godt nytt år.