Tufter etter plassen Stupet

I det kuperte og til dels bratte Vardåsmassivet har det ikke vært mange bosettinger. Plassen Stupet ved gården Haugers kirkevei øverst i Råtadalen kan stamme fra tiden med gruvedrift i området på 1700-tallet. Beskrivelse og kart antyder to hustufter, men selv med kartet i hånden, var vi ikke i stand til å finne mer enn den ene på bildet.

Tufter etter plassen Stupet

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Des 2017

Slottsberget: en spettspist maurtue og utsikt mot stupene ved Vardåsen

Av Odd Tore Saugerud

Slottsberget er den delen av Vardåsmassivet som ligger vest for den skarpe Råtadalen, som nesten deler massivet i to. Et kupert område med mange stier og tråkk, noen blåmerkede. På ryggen i øst er det også rester etter en rødmerket skiløype. Langs denne, ved Tælabonnmyra, fant vi denne spettspiste maurtua med minst ti større og mindre spetthull, sannsynligvis etter svartspett. Fra stien er det også noen utsikter mot stupene ved Vardåsen, eller mer korrekt, stupene i Haugeråsen.

22 Des 2017

Kreativ sporsetting

Av Jørgen Øverbye

Bymiljøetaten hadde gjort en flott innsats med sporsetting fra Solemskogen til Grorud. Med gamle ski var det fint å gå, selv om isklister var en nødvendighet.

22 Des 2017

Julehilsen fra Stormyr

Av Eyvind Wang

Ved 9-tiden i dag morges var det fin soloppgang over Vestmarka. Som man ser til venstre i bildet, holder løypene seg ganske bra.