Hvor er skiløper'n?

Ikke lett å få øye på mørke skiløpere på den nest mørkeste dagen i året - ser du ham? Noen få heldige fikk med seg skumringslyset over tåka denne ettermiddagen. Bildet er tatt på Tømteveien mot Finntjern.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Des 2017

Spor over Kalvsjøen

Av Jørgen Øverbye

Både dyr og mennesker har satt fine spor i skumringen over Kalvsjøen.

20 Des 2017

Høgbrennåsen: den gamle skiløypa til Lindeberget

Av Odd Tore Saugerud

Fra Sollihøgda til Lindeberget går det blåmerket sti. Før gikk det også rødmerket skiløype i den samme traséen. Sist jeg gikk den, 17. februar 2010, måtte jeg brøyte. Ikke så ille når man skulle ned bakkene mot Huldertjern, som var ganske krevende ved lite bremsesnø. Nå er det bare rødmerkingen som minner om denne løypa, som ikke lenger er merket av på Skiforeningens løypekart. Av parallelløypa i bunnen av dalen vest for Høgbrennåsen er det ingen spor. Begge disse løypene var stedvis krevende, og lite egnet for preparering til trikkespor og lave kilometertider.

20 Des 2017

Høgbrennåsen: sol gjennom tåkehavet

Av Odd Tore Saugerud

Da bilde nr. 28191 var tatt, var det på tide å vende nesa tilbake mot Sollihøgda for å nå dit før det ble mørkt. Men nå begynte det plutselig å blåse varmt fra syd, og rimet på tretoppene nærmest rant ned. Og så kom tåka, og sola forsvant, for så å komme tilbake ca. fem minutter senere, slik dette bildet viser. Og slik fortsatte det.