Regnbue ved soloppgang midt i desember

Et noe uvanlig syn i desember, full regnbue ved soloppgang. Det var til og med tendenser til dobbel regnbue i endene, her i østre ende (høyre). Bildet er tatt fra øvre del av Løkenhavna mot Lommedalen. Åsene i bakgrunnen er Kirkebykollen og Vensåskollene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

18 Des 2017

Julestemning over Verksfossen

Av Odd Tore Saugerud

Vi rakk akkurat Bærums Verk på den rette tiden til å ta bilder av julebelysningen der. Omtrent midt i blåtimen er best, for da blir ikke lyset fra natriumlampene i veibelysningen der dominerende. Bildet viser toppen av Verksfossen med bruer og skorsteinen på fyrhuset innhyllet i lys.

18 Des 2017

Julestemning på golfbanen

Av Odd Tore Saugerud

Etter en fin tur tilbake på skiløypa langs Petersbekken (ikke preppet) til Burud parkeringsplass hadde sola rukket å gå ned, og vi fikk slutten på fargene fra solnedgangen over de nedre husene på Burud gård og Bærum Golfklubbs bane på Hellerud.

18 Des 2017

Utsikt mot syd fra Nordre Vensåskollen

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten mot syd og vest fra Nordre Vensåskollen er flott, og er vel verdt turen opp dit. Dette var dagen med årets seneste solnedgang, og lyset var allerede tydelig gyllent. Som vanlig i stille og kaldt vær på denne tiden av året lå det tåke over lavereliggende strøk og stedvis i dalførene.