Asker

Fra Skaugumsåsen har man god utsikt over Asker. Nede til venstre Skaugum. Midt i bildet Kirkeveien, som ikke overraskende passerer Asker kirke oppe til høyre. Bak kirken Asker kulturhus og Asker sentrum.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Okt 2017

Tveitersetra

Av Eyvind Wang

Tveitersetra ligger høyt og fint med utsikt over Semsvannet, Asker og Oslofjorden. Her er den avbildet fra Skaugumsåsen. Til venstre ser vi Halvorsenhytta.

29 Okt 2017

Fløyta bru

Av Eyvind Wang

Her ved Fløyta bru i Vestmarka var det idyllisk i dag. Denne stien som går sånn ca. mellom Furuholmen og Tveitersetra og følger elva/bekken Fløyta et stykke, er veldig fin, selv om den i dag var litt våt. Det er bygget en del fine klopper som gjør at man kommer stort sett tørrskodd frem. Fløyta blir etter hvert til Gupuelva, som stuper ut i Tveiterfossen og ned i Semsvannet. Nå skifter vassdraget navn til Askerelva, og det bærer videre gjennom Asker, Bondi og Blakstad til utløp i Oslofjorden.

28 Okt 2017

Vesledammen: idyll og innfartsport

Av Odd Tore Saugerud

Vesledammen har lenge ligget der som en noe avskjermet idyll, oppdemt med en gråsteindemning i det trange utløpet. Tidligere var det meget begrensede parkeringsmuligheter i området, men nå er det laget en ganske stor p-plass øst for dammen, og området rundt den er tilrettelagt for friluftsliv.