Huldreåsen: Mørkeskogen og Svartvannsbekken

Mørkeskogen er det nokså tettvokste og mørke skogpartiet nedenfor nordøststupene på Huldreåsen. Her i nordenden av skogen kommer Svartvannsbekken i en fin liten foss og renner videre langs stien og ut i Vesledammen. Mørkeskogen er nokså skummel, og her finnes lysende øyne som de på bilde nr. 27818 som følger deg gjennom skogen. Sikkert en opplevelse i skumring og gjerne tåke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Okt 2017

Huldreåsen: Huldras hest

Av Odd Tore Saugerud

Huldreåsen er det nokså særpregede åspartiet nordøst for Vesledammen, omkranset av stup med nokså spesielle steinformasjoner. Her holdt Huldra til, og her er det anlagt en egen Huldresti med severdigheter og utfordringer for barn. Dette tostammede treet er Huldras hest, det som er igjen etter at Nøkken skapte seg om til en hest på jakt etter kongen av Håøyas stedatter, Huldra. Historien er lang og komplisert, men finnes på et oppslag ved hesten, som er fin å ri på for passe store barn.

29 Okt 2017

Høst ved Bogstad gård

Av Erik Unneberg

Høsten er på hell ved Bogstad, men fortsatt er det litt høstfarger igjen på trær og busker.

27 Okt 2017

Krysningspunkt

Av Erik Unneberg

En del av traseen langs Ljanselva går på blåmerket sti. Her krysser den elven, rett nord for Engersbråten. Bildet er tatt med en lukkertid på 25 sekunder.