Flere muligheter ved Fiskelaustjern

Fiskelaustjern ligger mellom Stein gård og Skriverberget. Om vinteren går det skiløype forbi her, og det er også blåmerkede stier som passerer tjernet. Nå er høsten kommet langt her, og er ikke mange blader igjen på trærne her nå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2017

Kaldt gufs over Elvåga

Av Torgeir Stenstad

En kald sno over Elvåga i dag; på østsiden av vannet hundeglam og elgjakt.

17 Okt 2017

Et skjult bosted

Av Per Sørhaug |

Etter siste verdenskrig var det ikke lett for enslige (om i det hele tatt mulig) å få et sted å bo. En del karer innrettet seg da ved å bygge enkle hytter i skogen rundt Oslo til bolig. Oslo kommune brant ned disse hyttene i 1964. Hytta til Harald Grande fant de imidlertid ikke, så den ble stående. I dag er dette regnet som et kulturminne og kan vise hvordan det kunne være å komme gjennom etterkrigstiden. Harald bodde her fram til 1983. På dagens seniortur var det 35 glade turgjengere, som la ut i tåka i Lillomarka og spaserte 7 km.

17 Okt 2017

På nye stier

Av Per Sørhaug |

Oppe i den bratte østsiden av Grefsenkollen finner en vegen til hytta til Harald Grande. Stien fram er lagt inn i åssiden under store berghammere. På dagens seniortur var det 35 glade turgjengere, som la ut i tåka i Lillomarka og spaserte 7 km.