«Helt vest 482» på Krokskogen

«Helt vest 482» var kjentmannspost 2006-08 og lå på toppen av stupet sydvest for Tømmeråsen ved det navnløse trigonometriske punktet 482 moh. Med sol og etter hvert brukbar temperatur i lavlandet var dette et fristende mål for en ettermiddagstur. Men på Sollihøgda lå tåka tjukk som graut, og selv om det var klart i høyden, lå det tåkelokk over Ringerike hele ettermiddagen. Da var det greit med gamle bilder fra november 2007 i arkivet, da det var strålende høstsol. Bilde nr. 27758 og bilde nr. 27759 viser utsikten fra toppen av veststupet ved høyde 482 moh.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Okt 2017

Hundstadhytta: høggerhytte med stall

Av Odd Tore Saugerud

Sydøst for Tømmeråsen ligger Hundstadhytta, tydeligvis ei gammel høggerhytte med laftet stall og nyere gammaldass. Alderen begynner å tære, men forfallet er ikke kritisk, og på døra henger en solid hengelås.

19 Okt 2017

Kroktjern på Krokskogen

Av Odd Tore Saugerud

Krokskogens Kroktjern ligger rett nord for Skarpsnoåsen. Sett fra vest er det ikke vanskelig å forstå hva navnet kommer av.

19 Okt 2017

Den første is har lagt seg

Av Nina Didriksen

Etter en kald natt lå det et tynt islag på Borgenkulpen og rim i skyggefulle partier. Isen holdt hele dagen, og dagens lange sykkeltur var en småkjølig affære.