Grimsvannsbekken ble snudd etter Grimsvannsputten

Etter Grimsvannsputten rant bekken fra Grimsvann videre gjennom en stor myr på sin vei mot Gjerdingselva. Nå ble bekken her snudd ved at det ble gravd en renne inn i myra som hellet ned mot fordypningen med kum rett nord for innløpet av Grimsvannsbekken til tunnelen Gjerdingen – Store Daltjuven. Renna var delvis steinsatt slik som renna ut av Grimsvann. Tunnelinnløpet ligger høyere enn kummen, og lekkasjevann gjennom muren bak dette renner også ned i fordypningen, hvor det bare forsvinner. Er det enda et tilløp til tunnelen gjennom kummen? Vannet i den roterte langsomt som en treg badekarsvirvel. Spor etter den siste flommen viser at vannet da sank så fort ned at alle stråene i fordypningen er bøyd i retning mot kummen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Sep 2017

Høstfarger ved Smalvann

Av Per Sørhaug |

Høstfargene begynner å vise seg ved Smalvann, noe de 35 deltagerne på dagens seniortur kunne glede seg over.

19 Sep 2017

Do-kø

Av Per Sørhaug |

Det er bygget ny do på Dølerud. Den gamle står ennå oppe, men det hindrer ikke at det blir do-kø. Dagens seniortur hadde samlet 35 deltagere, og gikk fra Stensrudtjern til Skullerud i Østmarka.

24 Sep 2017

Ryddet og vasket

Av Erik Unneberg

Den nye markastuen på Gardlaus hadde svært godt besøk i går og i dag. Dette var den første helgen den var åpen. Etter stengetid i dag var det rydding og vasking som gjaldt, slik at stuen er klar for innrykk av turfolk kommende helg.