Vått og vakkert

Endelig en septemberdag uten skybrudd! Lille Grisputten nordvest for Slengfehøgda er blitt merkbart større de siste ukene, men til gjengjeld med de vakreste høstfarger! Grisputten ligger innenfor Lillomarka naturreservat, som ble opprettet i 2015 for å bevare et område med særlig verdi for biologisk mangfold.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Sep 2017

Kveldsmat på Dølerud

Av Torgeir Stenstad

En gruppe kjentmenn inntar kveldsmaten på Dølerud etter å ha besøkt kjentmannsposten ved Dølerudbakken like ved. Ingen overnattingsgjester på DNT-hytta denne gang, som stod der lukket og låst. Mørket kom fort, og det var greit å følge skogsveien tilbake til Skullerud.

13 Sep 2017

Løkkafossen: så høyt sto vannet under flommen

Av Odd Tore Saugerud

I grasbakken nedenfor fossen var det tydelige spor etter hvor høyt vannet sto, eller rettere sagt, rant, under flommen. Grasstråene er bøyd og ensrettet i strømningsretningen nesten til midten av nedre kant i bildet. Det er tydelig at det har rent ned til de gamle turbinene. Det må da ha vært minst én meter raskt strømmende vann på det stedet der bilde nr. 27572 ble tatt.

13 Sep 2017

Løkkafossen i avtagende flom

Av Odd Tore Saugerud

Budstikka meldte om opptil to meter høyere vannstand enn nornalt enkelte steder i Lomma i går, så det var god grunn til å sjekke hvordan demningen ved Løkkafossen hadde tålt dette. NVE har jo erklært at demningen er usikker og skal rives. Fortsatt frisk vannføring, men ingen nye synlige skader eller tegn på lekkasje gjennom restene av demningen. Men her var det viktig å være rask med kameraet, for det kom til stadighet skurer med horisontal fossesprut.