Skimtplatået i et nøtteskall

Flaberg med og uten mose, åpne myrer, furuskog iblandet bjørk: Sammen med bilde nr. 27552 beskriver dette bildet terrenget på Skimtplatået ganske bra. Nå var myrene ganske gjennombløte, og stiene sengåtte i forhold til en tørr sommerdag, men pent var det uansett. Her møter den gamle stien gjennom myrene mot Skimten den omlagte blåstien, som går over tørrere terreng.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2017

Søndre blåsti ned fra Tverråsen

Av Odd Tore Saugerud

Vi visste fra tidligere orienteringsløp at det var mulig å komme ned Tverråsstupet rett nord for Tverråsvann, men på nyere turkart er det også merket en blåsti ned stupet i sydenden av vannet. Og her er den, velutstyrt med flere tau til å holde seg fast i. Ikke så bratt som ned til Gygra, se bilde nr. 27483, men helst opp første gangen, og i tørt vær. I Finnemarka er det skikkelig vått nå!

10 Sep 2017

Utsikt fra Tverråsen mot Tverråsvann og Goliaten

Av Odd Tore Saugerud

«Lengst sør og vest på Skimtplatået ligger Tverråsen med sin “verdensberømte” utsikt mot flere av “Drammensmarkas” sentrale områder. Herfra syns Kleiveren, Tretjernsåsen og Lokkeråsen for å nevne noe, samt forbilledlige tjern som Tverråsvannet, Goliaten og Mellomdammen. Her kan man sitte i timesvis og vente på solnedgangen i vest, eller kanskje utforske det spennende terrenget med dype skar og bratte stup.» Slik beskriver Lieropplevelser.no Tverråsen. For vår del må det bli en annen gang, for vi var bare knapt halvveis i opplegget av turen for DNTs seniorturbussen.

10 Sep 2017

Bergsprekk med klemblokk i Tverråsen

Av Odd Tore Saugerud

Det flatere toppartiet syd for Eiksetra i Finnemarka, Skimtplatået, ender med et kanskje 40 meter høyt stup mot vannene Tverråsvann og Goliaten. Her er det også dype bergsprekker, som den på bildet. Paret på bildet hadde tidligere gått Mørkgånga, og filosoferte om det kunne være mulig å komme opp også i denne sprekken om de gikk sideveis. Men klemblokka ville nok være et ganske effektivt hinder, og ved sprekkens ende under fotografens standplass var det fortsatt ganske mange meter ned til bunnen. Vannet som er synlig gjennom sprekken er Tverråsvann, nesten 100 meter lavere.