Utsikt fra Tverråsen mot Tverråsvann og Goliaten

«Lengst sør og vest på Skimtplatået ligger Tverråsen med sin “verdensberømte” utsikt mot flere av “Drammensmarkas” sentrale områder. Herfra syns Kleiveren, Tretjernsåsen og Lokkeråsen for å nevne noe, samt forbilledlige tjern som Tverråsvannet, Goliaten og Mellomdammen. Her kan man sitte i timesvis og vente på solnedgangen i vest, eller kanskje utforske det spennende terrenget med dype skar og bratte stup.» Slik beskriver Lieropplevelser.no Tverråsen. For vår del må det bli en annen gang, for vi var bare knapt halvveis i opplegget av turen for DNTs seniorturbussen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2017

Bergsprekk med klemblokk i Tverråsen

Av Odd Tore Saugerud

Det flatere toppartiet syd for Eiksetra i Finnemarka, Skimtplatået, ender med et kanskje 40 meter høyt stup mot vannene Tverråsvann og Goliaten. Her er det også dype bergsprekker, som den på bildet. Paret på bildet hadde tidligere gått Mørkgånga, og filosoferte om det kunne være mulig å komme opp også i denne sprekken om de gikk sideveis. Men klemblokka ville nok være et ganske effektivt hinder, og ved sprekkens ende under fotografens standplass var det fortsatt ganske mange meter ned til bunnen. Vannet som er synlig gjennom sprekken er Tverråsvann, nesten 100 meter lavere.

05 Sep 2017

Nedover skal vi

Av Per Sørhaug |

Én ting er å klatre opp. Noe annet, og ikke mindre utfordrende, er det å komme seg ned når det er våt og glatt.

05 Sep 2017

Oppover går det

Av Per Sørhaug |

Stigningene opp til Kolsås kan være utfordrende på vått og glatt føre, men de 31 deltagerne på dagens seniortur tok seg til topps.