Sprengstoffdammen og hesteskostupet over Pålsestua

I vestlia fra Sørumsåsen hadde det blitt utført omfattende flatehugster i den siste tiden, og det ga både utsikt og innsikt. Et eksempel på det siste er Sprengstoffdammen og hesteskostupet over Pålsestua, som før var fullstendig gjemt bak stor granskog, men som nå er synlig helt nede fra den nedlagte Drammensbanen. Bildet er tatt litt høyere opp fra stien opp dit.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Aug 2017

DNT-seniortur: lunsj i sommerstemning

Av Odd Tore Saugerud

Vi er helt i slutten av august, men fortsatt kan det bli sommerlige temperaturer på dager med sol. Her nytes lunsjen i solhellingen på Tjennsløkka ved Skapertjern. Noen var giret på et bad, andre betraktet dagens soppfangst langs stien fra Sørumsåsen.

30 Aug 2017

DNT-seniortur: toppen er nådd

Av Odd Tore Saugerud

DNTs seniorturer denne uken gikk over Sørumsåsen og rundt Skapertjern. Her er bakkene fra Gullaugkleiva forbi molydenverket og gruva unnagjort, og det er tid for en liten utsiktspause. I motsetning til gårsdagens tur gikk denne turen i strålende sol og sommertemperatur, og to fulle busser har fordelt seg på lang, middels og kort løype. Her viser turleder Kirsten frem kartet som bekrefter at toppen er nådd, og nå venter nedoverbakker og flat sti langs Skapertjern.

28 Aug 2017

To eksempler på solid gråsteinsmuring

Av Odd Tore Saugerud

I sydenden av Skapertjern er det en demning med sidedemning murt i gråstein med vannside dekket av betong. Disse har sammenheng med at Drammen hadde drikkevannsreservoar her tidligere. Nedenfor demningen går det en vei på murer som er utført på samme måte. Skikkelig og varig håndverksutførelse.