Molybdenverket: transformatorhuset august 2017

Dette bildet viser transformatorhuset slik som det står i august 2017. Bilde nr. 25735 viser det i juli 2016, og bilde nr. 20788 viser tilstanden i desember 2013. Bare i løpet av disse fire årene har forfallet økt betydelig. Bilde nr. 27519 viser det i desember 1998. Når først bærende deler av veggene forfaller, går videre forfall raskere. Men nå har epletreet foran huset vokst seg stort, og bærer rikt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Aug 2017

Postkort fra beverland

Av Nina Didriksen |

Tydelige tannmerker gir et klart inntrykk av hvem som har vært på ferde. Denne store bjørken står ved St. Josefskulpen, eller Hakkloløken, som det står på kartet. Her ferdes bare noen få fiskere og en og annen geocacher, men ifølge loggboken på stedet er det over ett år siden siste besøk.

27 Aug 2017

En furu på Hakklomana

Av Nina Didriksen |

En helt vanlig dag i skogen for damer 50+ innebærer for eksempel treklatring. Denne furua på flotte Hakklomana sto for tur søndag. Over oss sirklet også en stor fugl, som meget vel kan ha vært fiskeørnen vi har sett her før (men den forsvant før vi fikk sett den i kikkert).

27 Aug 2017

Hengefuputten

Av Odd Tore Saugerud

Den lille Hengefuputten ligger avsides i Kjaglidalen øst for Rognlia under et ca. 20 meter høyt stup. Ingen sti går dit, og terrenget er sengått. Vi besøkte den i et forsøk på å finne ut hva stavelsen «fu» (= rompe, ræv på ringeriksdialekt) i navnet kunne referere til. Dette kom opp i forbindelse med plassen Slengfu i Lillomarka, bilde nr. 26541. Vi forventet kanskje et sig mellom to avrundete småkoller eller noe slikt, men fant ikke noe som ga de rette assosiasjoner. Nå var stupet dekket av skog, men det var heller ikke spor etter sig ut i vannet. Men putten var ganske pen i ettermiddagssolen, med høye siv langs kantene og en antydning til begynnende høstfarger. Gjengroingen hadde kommet langt her.