Husene ved Abbortjern

Husene på vollen ved Abbortjern (mellom Oppegårdskollen og Kirkebygjermenningen) er godt vedlikeholdt. Her bodde de under krigen, og og unga løp gjennom skauen ned til bygdeskolen tre ganger i uka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Aug 2017

Inngangen til Ultvedtvann fra øst

Av Odd Tore Saugerud

En tur i Gullerudmarka består langt fra bare av dilting i våte og mer eller mindre begrodde myrer. I og under åssidene går det både stier og driftsveier som er tørre og fine, og det gjør det på høydedragene også for de som vil ha mosjon og litt utsikt i tillegg. Dette skaret fører inn til Ultvedtvann fra Nordbyveien. Ellers skal det være parkeringsmulighet fra Borgergrenda ca. 700 meter syd for Klekkenkrysset på Fv241.

17 Aug 2017

Ultvedtvann: en spennende passasje ved sydenden

Av Odd Tore Saugerud

Ved sydenden av Ultvedtvann er det en passasje med overheng som kan være en utfordring etter regn, med våt og hellende skifer. Her er det fort gjort å miste fotfestet! Østsiden av vannet er også en utfordring, da utløpet er flere meter bredt, og kloppa over det bare eksisterer på orienteringskartet.

17 Aug 2017

Ultvedtvann: det største tjernet i Gullerudmarka

Av Odd Tore Saugerud

Ultvedtvann (Ulltveitvann) er det største og lavest beliggende (159 moh.) tjernet i Gullerudmarka. Det har til og med sin egen øy omtrent midt i bildet. I den fjerneste åssiden går Ringkollveien, og de med god skjerm vil kunne se to hytter der.