Den gamle båten sydøst i Trehørningen

Dette er samme båt som på bilde nr. 26125, men nå tatt med teleobjektiv. Det er ryddet litt rundt akterenden, men fortsatt vanskelig å gjøre seg opp en mening om hvordan den egentlig så ut, og hvilken funksjon den hadde. Kanskje noen kan si mer etter å ha sett dette bildet?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Aug 2017

Trehørningen på laveste vannstand

Av Odd Tore Saugerud

Oppfyllingen av Trehørningen skulle startet for tre måneder siden, men slik gikk det ikke. Vi får håpe at dette er siste bilde ved laveste vannstand. Bildet viser også hvordan blå himmel om morgenen blir dekket av skyer ut over dagen, og så kommer regnet. Ganske typisk for været den siste tiden.

03 Aug 2017

Trehørningsdemningen 3. august 2017

Av Odd Tore Saugerud

Forrige bilde fra Trehørningsdemningen, bilde nr. 27130, var fra slutten av mai i år. Nå, litt over to måneder senere, ser det ut til at vannsiden av demningen er ferdig, og at det bygges damhus for manøvrering av bunnluka. Gjenfylt grøft fra nærmeste transformator tyder på elektrisk manøvrering, sannsynligvis fjernmanøvrering. Vannstanden er uforandret siden da. Med lavtrykk og regn i vente fløy både insekter og svaler lavt, og fire av de siste kom med på bildet.

03 Aug 2017

Lett regn ved Svarttjern

Av Erik Unneberg

Svarttjern ligger som en oase midt mellom boligblokkene på Romsås. Tjernet er tilrettelagt for bading, men i dag var det ingen tobente som benyttet seg av den muligheten. Truende skyer og lett regn gjorde bading lite fristende.