Idyllisk ved Lysakerelven

Idet solen kom frem, ble det riktig idyllisk ved Lysakerelven. Bildet er tatt fra østsiden av elven, rett nedenfor Linhusveien (mellom Griniveien og Bogstad).

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Aug 2017

Grønn harmoni

Av Erik Unneberg

Det går en flott tursti langs østsiden av Lysakerelven. Den er omkranset av løvtrær, som gir omgivelsene et harmonisk grønnskjær. Bildet er tatt håndholdt med en lukkertid på 1/100 sekund, så isoverdien måtte opp til 2500.

02 Aug 2017

Lite vann

Av Erik Unneberg

Det er nå lav vannstand i Lysakerelven her rett sør for Griniveien.

01 Aug 2017

Tunnelen Søndre Anderstjern – Trehørningsrumpa: utløpet

Av Odd Tore Saugerud |

I 1896 var planene om å lede mest mulig vann fra Marka til Maridalsvannet for Christianias vannforsyning klar, i Nittedal helst kjent som «det store vanntyveriet». I planene inngikk det å stenge Nordvannets naturlig avløp, snu bekken fra Anderstjerna, og lede vannet derfra og til Trehørningen gjennom en 44 meter lang tunnel. Denne ble drevet fra trehørningssiden, og var ferdig i 1908. Fra tunnelutløpet ble vannet ledet i en steinsatt V-formet renne ned til Trehørningsrumpa. Kjentmannsposten finnes enklest ved å følge blåstien fra veien mot vannet og se mot venstre. Posten blir da etter noen meter synlig gjennom granbaret.