Hakklomiddagskollen: utsyn fra sydsiden mot syd

Kjentmannsboka fremhever utsikten mot syd med Bjørnsjøen og omliggende herligheter. Et lokalt solstreif fikk det til å glitre i vann i den retningen, så da ble det en tur i dit også. Her er resultatet: tett tåke, iblandet regn. Men til venstre i bildet kan veien til Hakkloa skimtes, og nærmere midten veien fra Bjørnholt til Kikutstua der den går mellom Bonnamyra og Smalstrømhøgda. I klarvær er det sikkert fint her. På avstand ser Hakklomiddagskollen skogkledd og ganske vennlig ut. I tørt vær kan man vel si at det er interessant å ta seg frem her, og i regn blir det en utfordring.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jul 2017

Nullutsikt fra Vettakollen

Av Nina Didriksen

Ingen trengsel på Vettakollen denne tirsdagsformiddagen nesten midt i juli. Om det skyldes ferietid eller været vites ikke, men vi tror mest på det første. Det har ikke vært mange å se, hverken på stier eller veier de siste dagene.

10 Jul 2017

Hakkloa: atthaldsdemningen i Lukasvika

Av Odd Tore Saugerud |

Da gråsteindemningen i sydenden av Hakkloa ble bygget i 1888, ble reguleringshøyden for vannet øket med tre meter i forhold til det den var med kistedemningen fra 1869. Vannet fikk dermed mulighet til å renne ut både på østsiden ned til Bonnamyra og på vestsiden i Lukasvika. Det ble da bygget to atthaldsdemninger, også de i tilhogd gråstein, tettet med rosentorv og sikret mot bølge-erosjon med store steinblokker. Også disse demningene er fortsatt i god stand, og er en fryd for øyet. Kjentmannspost 2014-16.

10 Jul 2017

Hakkloa dam: kran med galge

Av Odd Tore Saugerud

Fløtningslukene er av den typen som løftes opp, og her står kranen som står for dette. Det er brudd i skinnegangen, så det må nok en reparasjon til før kranen kan kjøres. I graset ved siden av den ligger en manøvreringsenhet for en av bunnlukene. Den har sannsynligvis blitt erstattet av en mer moderne inne i damhuset.