Deilig vår

Det er lett å gå på tur gjennom vårgrønn bjerkeskog og med sola i fjeset. Det kunne de 31 deltagerne på dagens seniortur skrive under på.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Mai 2017

En flott rasteplass

Av Per Sørhaug |

31 seniorer tok turen Sørkedalen på langs i nydelig sommervær. Det smaker alltid godt med nistepakke og termos, og særlig i så fint vær som det er her.

23 Mai 2017

Seniortur i Sørkedalen

Av Per Sørhaug |

På veg sørover åpner Sørkedalen seg når vi passerer over Kalsermoen.

03 Jun 2017

Rester av "Verdandehytten" ved Skjennungen

Av Odd Stiansen |

Opp gjennom årene må fotografen ha gått/syklet forbi vannet Skjennungen et tresifret antall ganger. Men det var først i dag han reflekterte over at en mur som ligger øst for veien og mindre enn ti meter fra denne, må være skapt av mennesker. Tar man de få skrittene opp til muren, er det lett å se at den åpenbart er rester av en liten bygning. Det som står igjen, er rester av grunnmuren og toppen på vedkomfyren. Rundt omkring ligger det også noen rester av metallgjenstander, som er gått over fra å være forsøpling til å bli kulturminner. Vel hjemme prøver fotografen å finne ut hva dette kan ha vært for noe. Nettet er ikke til mye hjelp, men en analog bokhylle gir noen spor. Tallak Molands bok ”Historien om Nordmarka gjennom de siste 200 år” forteller at det rundt år 1900 ble bygd mange skihytter fra Voksenåsen og Vettakollen og innover mot Blankvann. Her finner man også en gjengivelse av kapteinene Qvale og Bentsens skikart fra 1916, som viser en hytte betegnet som ”Verdandehytten” på det aktuelle stedet. At hytta er bygget ut rundt 1900, virker sannsynlig, ettersom det ikke fins spor av den på et annet skikart fra 1890.