Vindfall i Kjelen

Sommerstid er veivalget mellom bratt bredd med stup på østsiden, eller flatere terreng med myr og stein på vestsiden. Jeg valgte østsiden, og fikk med meg et motiv av et utvalg av vindfall som hadde falt i vannet. Vindfall var det nok av ellers i området også, ispedd områder med toppbrekk i alle retninger.

Vindfall i Kjelen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Jun 2017

Skogsvannet Kjelen

Av Odd Tore Saugerud

Den gamle skiløypa gikk over vannet Kjelen, som ligger ved foten av Slottsåsen. Vannet har kanskje fått navnet sitt fordi det var som å kikke ned i bunnen av en kjele fra stupkanten på østsiden. Men det var før. Nå er stupene fortsatt der, men godt tilgrodd med stor skog. Bildet viser innløpet i nordenden. Også her var det kvekkekor.

01 Jun 2017

Bakveien til Slottet fra Stuevannet

Av Odd Tore Saugerud

Vi var på Slottet i oktober 2012, da med oppstigning på Langliasiden. Samme vei igjen er kjedelig, så da måtte jeg utforske andre muligheter. Stuevassdalen og den gamle skiløypetraséen fra Stuevann (ikke merket på Mdb-kartet) var en mulighet. Myra og bekken i dalen ble forsert med balansering på granstrangler og halvmorkne vindfall.

01 Jun 2017

Her snudde padleekspedisjonen

Av Nina Didriksen |

Digre kvaser av trær og kvist gjorde det nesten ufremkommelig på tur opp Overfloden, eller Sørkedalselva for dem som ikke kjenner tv-serien Professor Drøvels hemmelighet. Men for de innvidde passer det jo bra at stedet vi snudde ligger like ved Hadeland gård.